UA RU
(0800) 355 222
Консультація менеджерів
(0800) 355 222 (044) 350 5500 (067) 353 06 00 (Telegram)
Графік роботи
Пн-Пт - з 9 до 20 год
Сб-Нд - з 9 до 18 год
Напишіть нам
[email protected]
Увійти
Новий клієнт? Розпочни тут

Всього:

0 грн

Гіпоалергенні кішки

Ви любите котів, а коти проявляють ніжність до вас. Проте ця любов зла і має наслідки: кашель, чхання чи подразнення шкіри. Але неприємні симптоми не перекривають бажання завести власного чотирилапого пухнастика, адже ви мрієте засинати під муркотіння під вухом та щоб вас зустрічали з роботи милі оченята. Ви вже знаєте, що існують гіпоалергенні кішки і плануєте обирати серед них. Проте перед розглядом потенційних варіантів, важливо розуміти корінь вашого питання.

Як завести кота якщо алергія? Згадаємо, звідки береться алергія на кішок. Це не шерсть, а котячий протеїн, який є у тому числі на шерсті. А, враховуючи, що кішка вільно гуляє квартирою – цей білок може знаходитися на кожному предметі, з яким був контакт: улюблене крісло, стіл, за яким ви працюєте, подушка, на якій ви спите, і ваш одяг, на якому так любити дрімати котик. Чи існують тварини, які не виділяють білок? Ні. Кішки для алергіків – це коти, які виділяють мінімальну кількість цього протеїну, відповідно, алергіку легше співіснувати і симптомів алергії менше, а любов залишається та сама.

На що варто звернути увагу при виборі кішки для алергіка?

Перший пункт – рівень білка, який викликає алергію, у слині котів. Другий – шерсть. Адже найлегше «шкідливий» котячий білок розноситься з шерстю. Тому породи, які мають довгу, густу шубку й схильні до линьки – встають з вашої сорочки, а сорочка уся в дрібних волосинках – сумнівний варіант. Чим менше ліньки – тим краще. Коротка шерсть, гладенька шерсть, або ж відсутність шерсті – дуже добре. Коти, на яких немає алергії – це насправді тварини, поруч з якими алергік, який заходився кашлем у присутності дворової кішки, може жодного разу не чхнути і навіть забути про свою алергію.

Абісинська кішка – невеличка граційна тварина з красивими загостреними вушками. Заводчики стверджують, що на цю породу дуже рідко з’являється алергія. Проте краще перевіряти на практиці. Дорослі тварини виділяють більше білка-алергена, ніж кошенята, тому краще проведіть трохи часу із уже дорослими абісинцями.

Девон Рекс виглядає одночасно мило і наче завжди насторожі – через свої великі нашорошені вушка. Шерсть у рексів коротка та злегка в’ється. Ці коти практично не линяють – отже не потрібно буде збирати алергенну шерсть по всій квартирі, а це уже плюс для алергіка.  

Сибірський кіт – лагідний та спокійний пухнастик. Його густої шерсті не варто боятися, адже у слині цих котів понижений вміст білка, що викликає алергію. Перед тим як обрати сибірську кішку, краще ближче поспілкуватися з кошенятами, серед яких обиратимете улюбленця. 

Гіпоалергенна кішка Аллерка – гнучка та красива порода родом з Америки, кольором шерсті схожа на щось середнє між пітоном та леопардом. Заводчики кажуть, що у аллерок відсутній ген, який виробляє алергічні ферменти, а тому вона ідеально відповідає заявленій назві кішки, не викликаючі алергію.

Курильський бобтейл гіпоалергенний – стрибучі та вірні тварини, схожі на рись. Пухнасті, їх так і хочеться обійняти. Тому цю породу потрібно ретельно вичісувати, а під час линьки – робити це обов’язково. Також кота можна водити на грумінг (стрижку) двічі на рік.

Корніш Рекс гіпоалергенний – англійська порода, яка має дуже милу шерсть із кучериками. Їх вважають малоалергенною породою. Цих тварин можна часто купати, а, відповідно, з миттям буде змиватися алергенний білок.

Канадський сфінкс (сфінкс гіпоалергенний) – порода без шерсті, а тому не буде джерелом перхоті, яка викликає алергію. Таких котів часто купають, адже їхня шкіра схильна до жирності. Чи буває алергія на лисих котів? Так, але поряд з чистеньким сфінксом алергіки почуваються набагато вільніше, ніж біля звичайного пухнастого кота.

Балінезійська кішка – вишукана та дуже красива порода. Шерсть – напівдовга. Ці тварини легко знаходять спільну мову з людьми, люблять контакт та коли їм приділяють увагу. Коротша шерсть менше линяє, а тому білок з нею не так сильно розповсюджується по будинку.

Бенгальська кішка гіпоалергенна схожа на маленького граційного леопарда. Ця порода рідко викликає алергію. Шерсть – красива, гладенька, коротка. Дуже енергійна тварина, яка цікавиться усім, що відбувається навколо.

Як мінімізувати прояви алергії на свого кота?

Навіть гіпоалергенна порода може викликати знайомі симптоми, які ви уже відчували поруч зі звичайними котами. Не обов’язково віддавати вашого улюбленця друзям та родичам – адже можна дотримуватися простих правил і дихати стане вільніше, а котик залишиться з вами.

Як би це не було важко – варто зменшити ваш час наодинці з котиком, коли він на руках, або біля вашої щоки у міцних обіймах. Важливо проконсультуватися з лікарем та приймати антиалергенні препарати, проте не ризикуйте приймати таке рішення самостійно. Часто купайте тварину і вичісуйте його шубку. Краще, якщо цим доглядом займеться інший член вашої родини, або друг, який теж любить вашого кота. Стежте за покриттями, де може збиратися шерсть – краще позбутися пледів та килимів, на яких любить відпочивати або качатися ваш кіт. Відчиняйте вікна та запускайте свіже повітря у кімнати. Особисті речі та одяг краще замкніть у шафі. Якщо ваша спальня зачиняється – не пускайте туди кота.

Жити разом з котом, якщо у вас алергія на котячий білок – можна. Важливо, підібрати породу, з якою вам буде комфортно та не забувати про профілактичні дії!

Рейтинг кормів для собак 2022 року
Рейтинг кормів для собак 2022 року
Читати більше
QR паспорт для тварини
QR паспорт для тварини
Читати більше
Кішка не їсть: що робити?
Кішка не їсть: що робити?
Читати більше