UA RU
(0800) 355 222
Консультація менеджерів
(0800) 355 222 (044) 350 5500 (067) 353 06 00 (Telegram)
Графік роботи
Пн-Пт - з 9 до 20 год
Сб-Нд - з 9 до 18 год
Напишіть нам
[email protected]
Увійти
Новий клієнт? Розпочни тут

Всього:

0 грн

Як відучити цуценя кусатися?

Дорослі та маленькі собаки часто кусають своїх господарів за руки і ноги. Це пов'язано з багатьма причинами, але перш за все слід розуміти, що собака - зграйна тварина і серед "своїх" він постійно спілкується саме в такий спосіб. У процесі такого спілкування відбувається соціалізація цуценят і вони вчаться розуміти, хто ватажок зграї.

Беручи до свого дому маленького песика, йому не відразу зрозуміло, що Ви цей самий ватажок. Його потрібно цьому навчити шляхом дресирування і демонстрації свого авторитету.

З чого почати?

Якщо правильно підійти до вирішення проблеми, то відучити цуценя від "шкідливої" звички можна в максимально короткі терміни. Починати дресирування краще з півторамісячного віку. В цей час зуби цуценя з молочних змінюються на постійні.

Є кілька способів відучити цуценя кусатися і якщо ви хочете досягнути потрібного результату, краще використовувати їх всі.

  1. У той момент, коли ви бачите, що цуценя хоче вкусити, просто сховайте руки за спину. А коли він закриє пащу, почастуйте його ласощами. Це дасть цуценяті розуміння, що це правильний вчинок і кусати господаря не можна.
  2. Занадто грайливі вихованці кусаються і не усвідомлюють того, що роблять погано або заподіюють біль. Використовуйте в процесі ігор і тренувань іграшки, які пес може кусати.
  3. Ігноруйте укуси і не проявляйте занадто бурхливу реакцію по відношенню до вихованця. Ні в якому разі не можна карати тварину і застосовувати жорсткі методи, інакше кусати собака буде вас вже в знак протесту.

Будь-який послух і хорошу поведінку заохочуйте ласощами або звичайним собачим кормом.

Дресирування

Після чотиримісячного віку можна переходити до більш суворого виховання. У цьому віці тварина вже піддається дресируванню, а його характер все ще формується.

Перше, що ви можете зробити - це зайняти зуби домашнього улюбленця чимось корисним. Щеня хоче грати? Так чому ж не навчити його команді "Апорт!"? Так він і пограє і покусає м'яч, який ви йому кинете.

Після чотиримісячного віку виховання має бути максимально суворим, якщо ви хочете, щоб у вас виріс слухняний пес.

Цуценя має вивчити кілька команд, які допоможуть йому зрозуміти, що не можна кусатися. По-перше, "Фу!". Це сигнал про те, що собака негайно повинна припинити те, що вона робить або намагається зробити в даний момент. А по-друге "Місце!". Вона вказує вихованцеві на межі дозволеного.

Чому собака неслухняний

У зрілому віці відучити собаку кусатися дуже складно, а іноді практично неможливо. І якщо ви багато працюєте над його характером, а результатів немає, то перегляньте своє ставлення до цього процесу. Будь-який прояв агресії з боку господарів може перетворити собаку в зле тварина, яке відстоює свою територію і захищається.

Для початку потрібно побудувати з вихованцем довірчі відносини і тільки тоді приступати до навчання. Якщо щеня заляканий і перебувати в стані депресії нічого не вийде.

Досвідчені дресирувальники рекомендують кілька вправ:

  1. Потримайте за морду. Така методика добре працює з цуценятами або невеликими породами. Як тільки собака загарчить або спробує вкусити, затисніть їй морду і знерухомите щелепу. Так ви дасте собаці розуміння, що ви головний в домі.
  2. У моменти, коли собака проявляє агресію, її можна взяти за холку і трохи потрясти. Разом з цим супроводжуйте навчання забороняючими командами типу "Фу" або "Не можна". Так, ви знову дасте їй зрозуміти, що головний тут господар.
  3. Переверніть собаку на спину і погладьте її по животу. Робити це слід дуже обережно і тільки в моменти, коли собака максимально спокійна. Така вправа допомагає підкреслити верховенство господаря і визнання цього статусу.

Іноді маленькі цуценята не піддаються навчанню і господарі опускають руки. Але важливо не запускати цей процес, адже "шкідлива" звичка може вкоренитися і відучити дорослу собаку кусатися буде дуже складно. Будьте послідовні, а в інтернет-магазині PetsLike ви знайдете якісні сухі корми, консервовані корми, корисні ласощі та вітамінні комплекси для повноцінного життя вірного друга.

Все про Британських кішок: особливості характеру, догляд та годування
Все про Британських кішок: особливості характеру, догляд та годування
Читати більше
Собаки рятувальники на воді та в горах
Собаки рятувальники на воді та в горах
Читати більше
Догляд і годування сфінксів
Догляд і годування сфінксів
Читати більше