UA RU
(0800) 355 222
Консультація менеджерів
(0800) 355 222 (044) 350 5500 (067) 353 06 00 (Telegram)
Графік роботи
Пн-Пт - з 9 до 20 год
Сб-Нд - з 9 до 18 год
Напишіть нам
[email protected]
Увійти
Новий клієнт? Розпочни тут

Всього:

0 грн

Правила вигулу собак

Здавалося б, навіщо потрібні виснажливі марафони, коли можна вивести собаку на хвилинку до першого-ліпшого куща і повернутися до нагальних справ? Проте задоволення фізіологічних потреб – це поверхневий мінімум.

Правила вигулу собак дозволять підтримувати вашого улюбленця у гарній формі. Це здоровий контакт з іншими чотирилапими та позитивний вплив на ваш особистий емоційний зв'язок із собакою. Додамо мінімізацію ризику ожиріння та адекватну нервову систему – і ваша собака здорова та задоволена життям!

Чому собакам потрібні прогулянки?

Собаці, як і людині, потрібен соціум для гармонійного розвитку. І соціум власне – собачий. Так ваш улюбленець бачить і вчиться новим формам поведінки, сигналам примирення та ворожнечі, а також дізнається про ієрархію.

Обирати, о котрій вранці гуляти з собакою – вам. Варто спланувати режим вигулу так, щоб було комфортно вам обом, і для цього не обов’язково вставити о 4 чи 5 ранку. Головне – зберігати режим і виводити собаку на вулицю у приблизно однаковий час щодня.

Продуктивні прогулянки охоплюють емоційне та фізичне навантаження, щоб собаці не було нудно і сумно протягом дня. Це активні ігри та дресування: статичні та динамічні команди.

Вигул залежить також від сезону. Як краще гуляти з собакою взимку? Замість тривалої й повільної ходьби краще практикувати активний біг протягом 15-30 хвилин. І слідкувати, щоб собака довго не сиділа і не лежала на снігу.

Скільки разів і як довго потрібно гуляти з собакою?

Стандартний режим дня собаки – прогулянки двічі на день, зранку та ввечері. Але у випадку проблем із сечовидільною чи нервовою системами – можна і три-чотири рази.

Скільки гуляти з цуценям 3 місяці? Бажано часто, кожні 2-3 години, адже вони ще маленькі і тільки вчаться ходити у туалет на вулиці. У вигулі цуценят важливий режим, тоді з часом можна збільшувати інтервали між прогулянками до 6 годин і більше.

Скільки разів в день гуляти з цуценям 6 місяців? 3-4 рази на день до години часу. Але за вашим бажанням можна і довше. Проте, якщо у вас не завжди буде можливість дотримуватися режиму, краще відразу привчати до конкретної тривалості вигулу.

Як часто і скільки потрібно гуляти з собакою, залежить від породи, віку та темпераменту:

  • 1,5-2 години для маленьких порід, собак у похилому віці та зі спокійним характером
  • 3-4 години для молодих особин та мисливських порід
  • великим породам потрібне більше навантаження й активний вигул на природі (ліс, парк, поле) для підтримки тонусу м’язів
  • до пів години достатньо для ранкового вигулу
  • кількагодинна прогулянка ввечері важлива.

Як впливають прогулянки на режим харчування?

Плануючи розклад вигулу, важливо пам’ятати, коли годувати собаку: до прогулянки чи після. З цуценятами найчастіше рекомендують зачекати 20-30 хвилин після їжі, щоб поступово привчати їх до туалету на вулиці.

Дорослу тварину не варто перегодовувати перед активною прогулянкою, адже це може спричинити проблеми з ШКТ. Найкраще давати сухий корм для собак після вигулу через 30-50 хвилин. Якщо собака поїла перед прогулянкою, вигул має бути спокійним та короткотривалим.

Все про Чихуа Хуа: догляд, годування
Все про Чихуа Хуа: догляд, годування
Читати більше
Рейтинг кормів для кішок 2023 року - Топ 10 Кращих кормів для кішок
Рейтинг кормів для кішок 2023 року - Топ 10 Кращих кормів для кішок
Читати більше
Бенгальські кішки: дикі серцем чи м'які домашні мурлики?
Бенгальські кішки: дикі серцем чи м'які домашні мурлики?
Читати більше