UA RU
(0800) 355 222
Консультація менеджерів
(0800) 355 222 (044) 350 5500 (067) 353 06 00 (Telegram)
Графік роботи
Пн-Пт - з 9 до 20 год
Сб-Нд - з 9 до 18 год
Напишіть нам
[email protected]
Увійти
Новий клієнт? Розпочни тут

Всього:

0 грн

Все про Чихуа Хуа: догляд, годування

Крихітна собака, яка до старості виглядає як цуценя – що може бути миліше? Великі очі, в яких легко читається настрій – гратися чи, можливо, вислухати, що на душі у друга. Якщо вам здається, що ви знаєте все про чихуахуа – пам’ятайте, що солодка зовнішність – це тільки перший пункт. Чихуахуа – не іграшки, хоча саме у такому образі ми часто бачимо їх на фото чи у фільмах.

Чихуа не бояться великих порід і не ховають ані погляду, ані голосу, коли на їхню думку – попереду небезпека чи конкурент. Навіть якщо це величезний алабай. Крихітки люблять, коли їхній авторитет визнають, тому, якщо у вас вдома є ще тварини – собаки породи чихуахуа можуть змагатися за лідерство. Їх справді легко брати з собою куди завгодно, і не просто можна, а потрібно. Адже чихуа сумують за господарями. Це вірна собака, яка любить бути поруч з тим, кого любить і віддавати йому ще більше тепла та ласки.

Істерики чи філософи: який характер у чихуахуа?

Маленькі та шумні чихуахуа насправді не є джерелом хаосу. Ця порода не нервується від будь-якого різкого руху. Дорослі тварини спокійні та врівноважені, а за світом спостерігають з легкою ноткою серйозності та зверхності. Звісно, характер чихуахуа як і у кожної тварини унікальний і частину рис чотирилапий перебирає від свого господаря.

Чихуахуа обожнюють, коли їх люблять і поважають. Тому будьте обережні з іншими милими цуциками, якщо ваш улюбленець це побачить – буде ревнувати. Вони тонко відчувають свого господаря і люблять за ним спостерігати. Коли ви зранку будете стояти в планці – чихуахуа контролюватиме ситуацію з ліжка, а надумаєте почитати – собака влаштується в ногах і рахуватиме сторінки.

Кому підходить чихуахуа і як за ними доглядати?

Чихуахуа – це типово домашня собака, тому ідеально підходить домосідам та людям похилого віку. Активним господарям чихуахуа із задоволенням складуть компанію на роботі й на зустрічах, сидячи на руках чи у маленькій сумочці. У квартирі достатньо поставити лоток для природних потреб собаки. Якщо виводити чихуа на вулицю у холодну пору – краще одягати його, бо собака може замерзнути.

Прогулянки на повідці корисні – адже це активність та соціалізація. Догляд за чихуахуа зводиться по суті до миття, коли собака забрудниться, та планових візитів до ветеринара. Шерсть чихуахуа не потребує особливих маніпуляцій: тварини не сильно линяють. Щодо годування чихуахуа – їм підходить натуральне харчування та корми. Сухе харчування у гранулах розробляється спеціально для цієї породи: відміряти дозу і тварина отримає свій заряд енергії для чудового дня!

Квартира чи дім – не має значення, адже собака маленька і потребує мало місця. Проте це вона компенсує потребою в увазі. Чихуа добре ладнають з дітьми шкільного віку. А от якщо у вас ще малеча – варто зачекати, адже дитина сприйме собаку як іграшку і може її травмувати. Та й самому чихуахуа це явно не буде до вподоби. Також собака може ревнувати до немовлят.

ТОП-10 найрозумніших собак, які легко піддаються дресируванню
ТОП-10 найрозумніших собак, які легко піддаються дресируванню
Читати більше
Найкращий корм для собак
Найкращий корм для собак
Читати більше
Які бувають шампуні для кішок
Які бувають шампуні для кішок
Читати більше