UA RU
(0800) 355 222
Консультація менеджерів
(0800) 355 222 (044) 350 5500 (067) 353 06 00 (Telegram)
Графік роботи
Пн-Пт - з 9 до 20 год
Сб-Нд - з 9 до 18 год
Напишіть нам
[email protected]
Увійти
Новий клієнт? Розпочни тут

Всього:

0 грн

Все про Чихуа Хуа: догляд, годування

Крихітна собака, яка до старості виглядає як цуценя – що може бути миліше? Великі очі, в яких легко читається настрій – гратися чи, можливо, вислухати, що на душі у друга. Якщо вам здається, що ви знаєте все про чихуахуа – пам’ятайте, що солодка зовнішність – це тільки перший пункт. Чихуахуа – не іграшки, хоча саме у такому образі ми часто бачимо їх на фото чи у фільмах.

Чихуа не бояться великих порід і не ховають ані погляду, ані голосу, коли на їхню думку – попереду небезпека чи конкурент. Навіть якщо це величезний алабай. Крихітки люблять, коли їхній авторитет визнають, тому, якщо у вас вдома є ще тварини – собаки породи чихуахуа можуть змагатися за лідерство. Їх справді легко брати з собою куди завгодно, і не просто можна, а потрібно. Адже чихуа сумують за господарями. Це вірна собака, яка любить бути поруч з тим, кого любить і віддавати йому ще більше тепла та ласки.

Істерики чи філософи: який характер у чихуахуа?

Маленькі та шумні чихуахуа насправді не є джерелом хаосу. Ця порода не нервується від будь-якого різкого руху. Дорослі тварини спокійні та врівноважені, а за світом спостерігають з легкою ноткою серйозності та зверхності. Звісно, характер чихуахуа як і у кожної тварини унікальний і частину рис чотирилапий перебирає від свого господаря.

Чихуахуа обожнюють, коли їх люблять і поважають. Тому будьте обережні з іншими милими цуциками, якщо ваш улюбленець це побачить – буде ревнувати. Вони тонко відчувають свого господаря і люблять за ним спостерігати. Коли ви зранку будете стояти в планці – чихуахуа контролюватиме ситуацію з ліжка, а надумаєте почитати – собака влаштується в ногах і рахуватиме сторінки.

Кому підходить чихуахуа і як за ними доглядати?

Чихуахуа – це типово домашня собака, тому ідеально підходить домосідам та людям похилого віку. Активним господарям чихуахуа із задоволенням складуть компанію на роботі й на зустрічах, сидячи на руках чи у маленькій сумочці. У квартирі достатньо поставити лоток для природних потреб собаки. Якщо виводити чихуа на вулицю у холодну пору – краще одягати його, бо собака може замерзнути.

Прогулянки на повідці корисні – адже це активність та соціалізація. Догляд за чихуахуа зводиться по суті до миття, коли собака забрудниться, та планових візитів до ветеринара. Шерсть чихуахуа не потребує особливих маніпуляцій: тварини не сильно линяють. Щодо годування чихуахуа – їм підходить натуральне харчування та корми. Сухе харчування у гранулах розробляється спеціально для цієї породи: відміряти дозу і тварина отримає свій заряд енергії для чудового дня!

Квартира чи дім – не має значення, адже собака маленька і потребує мало місця. Проте це вона компенсує потребою в увазі. Чихуа добре ладнають з дітьми шкільного віку. А от якщо у вас ще малеча – варто зачекати, адже дитина сприйме собаку як іграшку і може її травмувати. Та й самому чихуахуа це явно не буде до вподоби. Також собака може ревнувати до немовлят.

Чи знаєте ви? Кілька цікавих фактів про кішок
Чи знаєте ви? Кілька цікавих фактів про кішок
Читати більше
Як обрати лежанку для собаки - зважаємо на розмір і потреби вашого улюбленця
Як обрати лежанку для собаки - зважаємо на розмір і потреби вашого улюбленця
Читати більше
Догляд за собакою: поради досвідчених господарів
Догляд за собакою: поради досвідчених господарів
Читати більше