UA RU
(0800) 355 222
Консультація менеджерів
(0800) 355 222 (044) 350 5500 (067) 353 06 00 (Telegram)
Графік роботи
Пн-Пт - з 9 до 20 год
Сб-Нд - з 9 до 18 год
Напишіть нам
[email protected]
Увійти
Новий клієнт? Розпочни тут

Всього:

0 грн

Все про Британських кішок: особливості характеру, догляд та годування

Заводчики кішок цінують британців за спокійний характер і врівноваженість, що доповнюється розкішним зовнішнім виглядом і впевненістю в собі. Британські кішки легко приживуться у маленькій квартирі сам на сам із господарем і водночас будуть раді великій та гучній родині з дітьми. Незворушність, розум і показність – британська порода кішок повністю відповідає бездоганній репутації англійця.

Походження породи повертає нас у часи Римської імперії, коли перші предки сучасних британських кішок прибули на землі Британії на кораблях разом із легіонерами. А процес селекції вже здійснювали безпосередньо англійці в кінці дев'ятнадцятого століття. Гаррісон Вейер зіграв основну роль у виведенні цієї породи.

Предки британців виживали при суворому кліматі, однак сьогодні британець – цілком домашня тварина. Вони люблять охайність і догляд. У відносинах з господарем – це рівна й гармонійна дружба.

Як зрозуміти, що перед вами британець? Це товстенька, але не велика кішка, схожа на плюшеву іграшку. Милі ведмежата мають круглі щічки, невеликі вуха та приплюснутий ніс. У великих очах світяться гідність й розум.

Особливості британських кішок і гордість – їхня щільна шерсть. На дотик вона й справді плюшева і складно зупинитися й перестати гладити таку кішку. Породи бувають з довгою та короткою шерстю, а відмінність полягає тільки в шубці, всі інші дані однакові.

Якщо ви знаєте все про британських кішок, то колір зможете обрати до душі:

  • сіро-блакитні (шкіра блакитна, а шерсть сіра),
  • шоколадні,
  • білі,
  • чорні,
  • шиншили,
  • камео,
  • всі види таббі,
  • біколор (коли основний колір поєднується з білим),
  • сіамські.

Характер британської породи: якому господареві підходить?

Популярність британця в його лагідності. Це розумні вихованці, які мають тисячі потреб, особливих процедур догляду та харчування. На перший погляд, це стримані кішки, проте до господаря вони проявляють щиру любов і відданість. Вони цінують час і увагу, приділену їм. І відповідають ще більшою взаємністю. Однак не вимагають, щоб з ними носилися весь день.

Якщо ви часто чули історії про мстивих кішок, які псують речі і меблі, якщо їм щось не сподобалося – це не про британців. Якщо у вас британська кішка, характер її буде спокійним, як у справжньої аристократки. Британці люблять ігри, але не ганяють по квартирі стрімголов. Вони люблять свою людину, але не страждають від довгої самотності, поки вона на роботі або ж їде у справах. Британські кішки не вибирають «ватажка зграї» в особі окремого члена сім'ї, вони розглядають сім'ю в цілому як свою зграю.

Що стосується прояву любові – британці легко йдуть на контакт і підходять самі до господаря, щоб їх погладили та приголубили. Однак вони не сидітимуть на ваших колінах весь день. Такі кішки потребують особистого простору і усамітнення так само як і спілкування. Тому не нав'язливі. І не люблять надміру уваги та поцілунків.

Якщо у вас вже є доброзичливий кіт, ви можете сміливо привести в будинок британську кішку. Британці легко уживаються з іншими тваринами, якщо в них немає агресії і при правильному знайомстві.

Красиве хутро британця – обов’язки господаря

Розкішна шубка британця потребує регулярного вичісування – догляд за шерстю британських кішок здійснюється щодня. У котів буває період линяння, тому в такий час варто перейти на корм для британців, який містить спеціальні засоби для виведення шерсті зі шлунка. Адже кіт постійно приводить себе до ладу по-своєму і вилизує довгу шерсть. Кішку можна за бажанням підстригти у грумера, однак обов’язку вичісування ви таким чином не позбудетесь.

Британські кошенята: який підібрати догляд?

Гігієна та догляд за британськими кошенятами звучать легко: очистити вушка та оченята. За чистотою очей важливо стежити й протирати «слізки», які можуть утворюватися в підвищеній кількості. Для вушок змочуємо ватку (можна ватний диск) і протираємо. Купальні процедури для британця – швидше рідкісний ритуал. Однак якщо малюк дуже брудний, його можна скупати. Важливо, щоб вода не потрапила йому до вух.

Раз на два-три тижні варто підстригати прозору частину кігтів. Для цього рекомендується придбати спеціальну кігтерізку. Регулярно перевіряйте стан зубок вашого улюбленця – найкраще під час візиту до ветеринара, адже можливо знадобиться видалити зубний камінь.

Малюку важливо, щоб лоток був вчасно вичищений, інакше він пройде повз і залишить «нагадування» про себе біля лотка. Щеплення можна робити кошенятам вже починаючи з трьох місяців, тому варто запланувати на цей час візит до ветеринара. Також не забудьте про виведення зовнішніх паразитів і глистів. Це стосується в тому числі й тих вихованців, які живуть виключно у квартирі й не виходять на прогулянки на вулицю. Така процедура проводиться кожні три-чотири місяці. Чим годувати британське кошеня? Найкраще підібрати спеціалізований корм з вітамінами та добавками для активного росту і розвитку малюка.

Поради по дресируванню собак
Поради по дресируванню собак
Читати більше
Як правильно обрати корм для котів?
Як правильно обрати корм для котів?
Читати більше
Правила транспортування домашніх тварин
Правила транспортування домашніх тварин
Читати більше